tag:blogger.com,1999:blog-7692154174655609956.post5168081320584564267..comments2024-01-04T17:31:00.483+01:00Comments on Røykeri bloggen: Røyking av fersk ørret filetADMINhttp://www.blogger.com/profile/00430818795848038129noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-7692154174655609956.post-59906074688271561712019-12-11T11:53:32.522+01:002019-12-11T11:53:32.522+01:00Hei Lise.
Det høres bra ut. Mitt er 700 liter og ...Hei Lise. <br />Det høres bra ut. Mitt er 700 liter og det er ingen problem med klosserøyker. <br /><br />Min sterkeste anbefaling er at du får tak i to stk stjerneventiler oppe, og to nede. Lufting er alfa og omega her. Ditt er nesten halve volumet av mitt, så da blir lufting enda viktigere. <br /><br />Legg meg gjerne til på messenger facebook, Terje Alvheim så kan jeg svare deg direkte om du lurer på noe mer. 😄ADMINhttps://www.blogger.com/profile/00430818795848038129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7692154174655609956.post-23219388270460360672019-12-11T11:29:09.101+01:002019-12-11T11:29:09.101+01:00Hei!
Jeg skal til med bygging av røykeri idag, og...Hei!<br /><br />Jeg skal til med bygging av røykeri idag, og har tegnet et som er ca 1,5 m høyt og ca 45-50 cm bredt/dypt. Blir det for lite? Skal ikke drive med noen storproduksjon, primært ost, sjørøye og pølser, men det er jo greit å ha plass til noen laksesider.<br /><br />Skal bruke en røykgenerator som bruker klosser, og lurte på om du kunne svare på om det holder med den høyden i forhold til avstand mellom generator og produktet som skal røykes? Jeg skal legge to keramiske fliser under generatoren for å forhindre at det blir brann. Og etter tips fra bloggen din så har jeg kjøpt en plexiplate til å installere i døra :) Lisenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7692154174655609956.post-63965133496492136772018-10-20T10:06:06.226+02:002018-10-20T10:06:06.226+02:00Takk for tilbakemelding.
Har ikke oppdatert siden ...Takk for tilbakemelding.<br />Har ikke oppdatert siden på lenge, men jeg har gått litt ned på saltetid. Ca 40 timer, samt blitt mer tilhenger av vacuumsalting. Men salter på vanlig måte når jeg har større produksjoner.<br /><br />Krokene kjøpte jeg i Tyskland på eBay. Grei pris, og ekte slaktekroker i skikkelig rustfritt stål. <br />Brukte ebay.de for den har mer kroker enn ebay.com<br /><br />Siste året supplert opp med mer kroker, både enda større, og samme som på ebay, men da kjøpt på biltema. Veldig bra de og, men lest at noen sier de ruster litt, selv om rustfritt stål. Så kvaliteten på legeringen er kanskje litt dårligere, men jeg har ikke merket rust på mine fra Biltema eller ebay. <br /><br />ADMINhttps://www.blogger.com/profile/00430818795848038129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7692154174655609956.post-62440863412375433612018-10-20T10:03:10.232+02:002018-10-20T10:03:10.232+02:00Jeg har aldri rengjort Holmsmokeren. Har ikke vert...Jeg har aldri rengjort Holmsmokeren. Har ikke vert nødvendig. <br /><br />Bruker OR 2-4 mm flis, kjøpt på dyrebutikk. Grovere flis lager bare styr, og da fungerer ikke Holmsmokern.<br /><br />Anbefaler og matrøyk.no sin klosserøyker. Mye billigere, og like god røyk. Bruker to stk selv, 2,5 time på hver med tidsur som starter den andre etter 2,5 time.ADMINhttps://www.blogger.com/profile/00430818795848038129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7692154174655609956.post-78253606320401514432018-10-20T10:01:01.772+02:002018-10-20T10:01:01.772+02:00Beklager sent svar. Har ikke fått varsel om disse ...Beklager sent svar. Har ikke fått varsel om disse spørsmålene. <br /><br />Smokai er etter mine begrep alt for kraftige, og lager for fuktig og sur røyk. Holmsmoker er det beste alternativet til noe som skal fungere uten tilsyn i 6-12 timer. Fantastisk røyk.<br /><br />Klosserøykerne til Matrøyk bruker jeg og, og de lager minst like god røyk. Bruker to stk som jeg har tidsur på. Første kutter etter 2,5 time, så tar den andre over, og røyker 2,5 time. Aldri feil, eller tull.<br /><br />Røykeriet mitt er et fint utgangspunkt. Her kan man henge mat, eller bruke rister. <br /><br />Skulle jeg forandret noe, var det større dør slik at ristene går rett inn som i en stekeovn. Nå må jeg vri på ristene for å få dem inn.<br /><br />Beklager sent svar.ADMINhttps://www.blogger.com/profile/00430818795848038129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7692154174655609956.post-8397091935830430082018-10-20T09:20:56.051+02:002018-10-20T09:20:56.051+02:00Veldig bra blogg. Vi røyker fisk hver november og ...Veldig bra blogg. Vi røyker fisk hver november og ser av dine anbefalinger at vi er veldig samstemte i prosessen. Veldig godt resultat...hver gang. Vi bygger nå om røykeriet og går over fra liggende til hengende fisk. Vi leter etter opphengskroker som vi ser på dine bilder. Har du kjøpt disse Eller laget dem selv? Takk igjen for en strålende blogg.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7692154174655609956.post-82464541255054500422017-11-19T20:48:45.814+01:002017-11-19T20:48:45.814+01:00 Hei. Ser at du bruker Holmsmoker. Hvordan erfarin... Hei. Ser at du bruker Holmsmoker. Hvordan erfaring har du med den. Hvordan er den å rengjøre og hvor grov flis kan du bruke? Hilsen Svein-OleAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/15887945620081870496noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7692154174655609956.post-13224931467996444192017-08-17T22:06:34.603+02:002017-08-17T22:06:34.603+02:00Tusen takk for kjenpegod hjelp. Skal sende et bild...Tusen takk for kjenpegod hjelp. Skal sende et bilde når bygget er ferdig.<br />PredipAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/10564500034527410936noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7692154174655609956.post-47732061911630399662017-08-17T22:03:40.555+02:002017-08-17T22:03:40.555+02:00Ser at matrøyk.no er nede.
Men her er den via alt...Ser at matrøyk.no er nede. <br />Men her er den via alternativ url:<br /><br />http://shopacross.no/roykutvikler/ADMINhttps://www.blogger.com/profile/00430818795848038129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7692154174655609956.post-73288756036261509192017-08-17T21:58:40.499+02:002017-08-17T21:58:40.499+02:00Matrøyk.no har røykeklosser, men de er litt dyre e...Matrøyk.no har røykeklosser, men de er litt dyre etter min meming. Selv lager jeg alle klossene selv, og har vel for 10 års drift - produserte mye i vår. <br />Har laget or, bøk, lønne, og einer. <br />Det er bare å gå i skogen å hente :-)<br /><br />Jula selger også klosser av or, billig. <br /><br />Taket mitt kan tas av, men aldri gjort det. Så ikke nødvendig. Alt er av tre, men en plate i bunn av metall. Den pleier jeg å ha en avis på i tilfelle dråper av kjøtt / fisk, men som regel aldri noe som drypper. Det er aldri nødvendig å rengjøre det jeg har etter at smokaien ble solgt, nå er det helt rent inni, ingen tjære som renner. <br />Vegger er vanlig gran eller furu. Yttervegger oljemalt. <br /><br />Send gjerne bilde når du har laget det ferdig :-)<br />ADMINhttps://www.blogger.com/profile/00430818795848038129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7692154174655609956.post-11893856661916307212017-08-17T21:51:58.622+02:002017-08-17T21:51:58.622+02:00Hei igjen,
Tusen takk for raskt og utfyllende sva...Hei igjen,<br /><br />Tusen takk for raskt og utfyllende svar. Tenkte å bestille klosserøyker men klarte ikke å finne den fra matrøyk.no. Vet du hvem som selger de? Kjøper du klosser også fra samme sted eller anbefaler du noe annet?<br /><br />Planlegger å bygge nærmest maken røykhus som du har beskrevet, men etter din anbefaling med større dør. Er det nødvendig å kunne ta av taket? Hvordan er det med rengjøring-er alt i tre eller har du noen form for plate i bunn eller vegger?<br /><br />Takk igjen!<br />Predip<br /><br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10564500034527410936noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7692154174655609956.post-68370697347374665482017-08-17T08:57:33.150+02:002017-08-17T08:57:33.150+02:00Hei, jo takk for det. Nå har jeg ikke oppdatert de...Hei, jo takk for det. Nå har jeg ikke oppdatert den som planlagt, men det er i allefall litt info der. <br /><br />Smokai har jeg ikke sansen for, har hatt både 1 og 3 literne. Det lages alt for mye røyk til små røykerier. 3 literen er dimensjonert for røykeri på 48.000 liter, noe de færreste av oss innehar. <br /><br />I tillegg drives røykgeneratoren med lavtrykksluft, og da får man en sterk forbrenning inni kammer som produserer masse fukt og tjære, som med lufftrykk følger røyken inn i røykeri og mat. Selv med mye lufting blir det ikke godt nok. <br />Smaken av smokai røkt mat, vs klosserøykeren til Jula eller aller helst matrøyk(.)no sin variant er helt annerledes, mange divisjoner over. Holmsmokeren er også veldig bra, men trekkes ned pga stiv pris. Men den er absolutt verdt det om man skal røyke litt, og i mange år fremmover. <br /><br />Røykeriet i bloggen er absolutt fint utgangspunkt. Det har tjent meg i mange år, og jeg røyker 20 helsider av laks i dette. Av modifikasjoner som skulle komt i v.2 så ville jeg hatt bredere dører slik at man får ristene ut og inn uten at jeg må skrå ristene når de skal inn med fisk på. <br />Det måler ca 700 liter i innvendig volum. Ventiler er et must, jeg kjører to oppe, og to nede - stjerneventiler fra Biltema som kan reguleres. <br /><br />Håper det var svar på det du lurte på. ADMINhttps://www.blogger.com/profile/00430818795848038129noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7692154174655609956.post-11714479629084710282017-08-16T21:33:01.316+02:002017-08-16T21:33:01.316+02:00Hei,
Fantastisk fin blogg du har laget. Har fulgt...Hei,<br /><br />Fantastisk fin blogg du har laget. Har fulgt den i et par år med et ønske om å laget meg eget røykeri. Nå er tiden kommet, men ser at Smokai-røykeren jeg kjøpte for en stund siden er mindre egnet enn jeg trodde. Synes Holmsmokeren er litt dyr i første omgang. Hvilken elektrisk klosserøyker bruker du? I tillegg lurer jeg på om det røykhuset du har beskrevet i bloggen er et greit utgangspunkt eller om du vil anbefale andre løsninger.<br />På forhånd takk!<br />PredipAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/10564500034527410936noreply@blogger.com